Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - В медиите

в. „Телеграф“: Жени раждат със скрита камера, за да покажат как се държат лекарите
Прочетена: 566 пъти

Жени влизат в родилните отделения със скрита камера. За новата мода разказва днешният брой на в. „Телеграф", като се пзоовава на бременни, които искат да покажат лошото отношение в АГ болниците.

 

„Аз членувам в една тайна фейсбук група, в която има около 200 жени от различни градове. На всички ни предстои раждане и повечето смятаме да запишем целия процес и да публикуваме записите онлайн, за да се види най-после на какво подлагат родилките в някои болници. В провинцията особено е истински ужас", обяснява 34-годишна жена пред изданието.

 

Вестникът пише, че бъдещите родилки купуват скритите камери от интернет. Те разказват, че са се спрели на няколко варианта, като шпионска гривна или тайно копче, което ще пришиват на нощниците си.

 

Междувременно друга организация подготвя петиция за подобряване на родилните грижи в България. Искането е здравният министър Кирил Ананиев да приеме нов медицински стандарт, който да задължи болниците и медицинските лица да третират родилките с уважение, да допускат придружители безплатно, да осигуряват първи контакт на майката с бебето и др.

 

Пълният материал можете да прочетете в днешния брой на в. „Телеграф“.

Коментари

септември 2021

ПВСЧПСН
  
   

Събития

Няма събития