Новини - България

В Световния ден за борба с хипертонията – безплатни прегледи във ВМА
Прочетена: 53 пъти
Снимка: ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) ще се включи за поредна година в националната здравна кампания „Измерване, което спасява живот. Твоя.”, организирана от Българска лига по хипертония във връзка със Световния ден за борба с хипертонията. 

 

На 17.05.2023 г., сряда, от 09.00 до 16.00 часа, в специално изградена конструкция пред лечебното заведение ще бъдат извършвани безплатни консултации от специалисти-кардиолози. Не се изисква предварително записване или направление от личен лекар.

 

Целта на инициативата е да повиши обществената осведоменост за нуждата от проверка и контрол на кръвното налягане.

 

В рамките на кампанията хората ще бъдат информирани за рисковете от хипертонията, като получат информационни материали със съвети за здравословен начин на живот, за стойностите на кръвното налягане и как да разпознават неговото покачване. Ще бъде измерено кръвното им налягане с електронни апарати, снабдени с AFIB-технология за откриване на предсърдно мъждене без ЕКГ. Тази технология е подходящ и сигурен метод за скрининг на предсърдно мъждене в домашни условия, подпомагащо профилактиката на мозъчен инсулт и инфаркт.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития