Новини - В медиите

в. „Стандарт“: Двама вицета на Герджиков събирали улики за проф. Петров
Прочетена: 314 пъти

Папки с улики срещу подалия оставка здравен министър проф. Николай Петров са били събирани от вицепремиерите в служебното правителство "Герджиков" Стефан Янев и Илко Семерджиев. Това стана ясно от думите на министърката за европредседателството Лиляна Павлова пред Нова тв по повод одита за управлението на ВМА в периода, когато Петров е шеф на академията, пише в днешния си брой в. „Стандарт“.

 

"Имаше двама вицепремиери, които единствено събираха дискредитиращи папки в сферата отбрана и здравеопазване", заяви Павлова, без да назовава имена.

 

Вестникът припомня, че в кабинета на Огнян Герджиков вицепремиер и министър на отбраната беше Стефан Янев, а вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев.

 

"Тази папка, която е подготвена от служебния кабинет, е свързана с ген. Петров и с ВМА и с поръчките. Имаме впоследствие проверка от прокуратурата и неин отказ да образува разследване поради липса на данни", посочи Павлова.

 

Тя увери, че напусналият министър има пълната подкрепа на ГЕРБ, но решението му да напусне поста било морален акт и е прието от премиера, за да се даде възможност на компетентните органи да си свършат работата.

 

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов добави, че oдитният доклад е възложен от служебния кабинет, който, според него, се е стремил да овладее държавата, да се търсят повече компромати, отколкото да се правят политики.

 

"А доколкото чух, някой кулоарно ми казваше, че един бивш служебен вицепремиер е ходил в дадени здравни заведения, за да търси нещо, с което да подпомогне искането за вот на недоверие в сферата на здравеопазването", посочи Цветанов.

 

Пълният текст четете в днешния брой на в. „Стандарт“.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития