Новини - България

В МОН вече се влиза без "зелен сертификат"
Прочетена: 525 пъти

Oтпада изискването за представяне на „зелен сертификат“ при влизане в сградите на Министерството на образованието и науката (МОН). Министърът акад. Николай Денков отмени своята заповед, според която от 24 януари т.г. до днес достъпът за служители и външни лица беше възможен само срещу валиден документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. От това правило бяха изключени децата и гражданите, които са отивали само до приемната на МОН, за да подават документи, уточняват от ведомството.

 

Облекчаването на противоепидемичните мерки в образователното министерство е продиктувано от подобряването на епидемичната ситуацията в страната. Анализите на здравните власти от последните седмици показват намаляване както на общата заболяемост, така и на броя на настанените в болница и в интензивни отделения.

 

В МОН продължават да се спазват останалите противоепидемични мерки. В сградите няма да бъдат допускани служители и лица, които проявяват симптоми като повишена температура, кашлица, задух и др. И занапред ще се извършва редовно проветряване и дезинфекция на помещенията. В общите части служителите трябва да носят защитна маска за лице и да спазват физическа дистанция.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития