Новини - България

В четири града бягат благотворително за недоносените бебета на Бургас
Прочетена: 125 пъти
Снимка: 5kmrun

Жители на четири града тази събота ще дарят от времето си за недоносените бебета на Бургас, съобщават от УМБАЛ Бургас. София, Варна, Пловдив и Бургас се включват в благотворителното бягане на 5kmrun. Бягането ще се проведе в пет парка в градовете, като в Бургас стартира на 1 юни в 9:00 ч. пред Пантеона. Всеки, който желае да подкрепи Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас, като дари време и средства, може да се включи.

 

Това е традиционната благотворителна инициатива на 5kmrun, като тази година е определено средствата, събрани във всички градове, да бъдат за недоносените бебета на Бургас. Със събраната от бягането сума ще се купи термолегло, което се използва при прехода от кувьоз към нормално легло. С помощта му бебетата по-лесно се адаптират към нормалната температура в помещението. То е снабдено с датчици, както и с лампа за фототерапия. Цената на леглото е 14 400 лв. Годишно в УМБАЛ Бургас се раждат около 1800 бебета, като 20% от тях са преждевременно родени и недоносени.

 

"За изминалите 3 години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 35 000 лв., а сме закупили и предоставили животоспасяваща медицинска техника за деца в София, Варна и Пловдив на стойност над 50 000 лв. Поздравления и благодарности за всички, които се включват в нашите събития", каза основателят на 5kmrun  Георги Станоилов.

 

Как протича събитието?

 

Всеки, който реши да бяга благотворително, дарява сума, равностойна на пробяганото време. Напр., ако е финиширал за 10 мин, дарява 10 лв., за 20 - 20 лв. и т.н. На мястото на финиша ще бъде поставена урна за дарение и всеки, който реши, може да дари сума според своите възможности.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития