Новини - В медиите

в. "24 часа": С тристепенна операция в Плевен спасиха бременна с карцином и първото й бебе
Прочетена: 215 пъти
Снимка: Pixabay.com

Млада бременна жена и първото й бебе бяха спасени навръх Голяма Богородица, 15 август, в УМБАЛ „Света Марина" в Плевен, пише в днешния си брой в. „24 часа“. Екип начело с проф. Григор Горчев - почетен ректор на Медицинския университет в Плевен, и действащия ректор проф. Славчо Томов направи поредица от сложни операции. В резултат на бял свят се появи здраво момченце, което е първата рожба на пациентка с рак на шийката на матката.

 

Жената е на 24 г. от Пловдив. При рутинен преглед по време на женска консултация в първия триместър от бременността е установен тумор на шийката на матката. Биопсия-та доказала, че става въпрос за злокачествено заболяване. Пациентката е насочена към онколог и това я довежда до УМБАЛ „Света Марина" - Плевен, където постъпва на лечение.

 

„В такъв случай обикновено се предлага бременността да бъде прекъсната и усилията да се насочат към отстраняване на карцинома на шийката на матката и последващо онколечение", разказва проф. Горчев. Младата жена обаче заявява категорично, че бременността е желана и планувана, и отказва да бъде прекъсната.

 

След клинично обсъждане с проф. д-р Григор Горчев се взема решение тя да бъде подложена на сложно триетапно лечение.

 

Кум днешна дата, след всички интервенции, майката и бебето са добре и вероятно в началото на другата седмица ще бъдат изписани, допълва изданието.

 

Пълният текст на статията четете в днешния брой на в. "24 часа".

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития