Новини - В медиите

В. "24 часа": Илко Семерджиев на съд. Заплашил подчинена, отказала да назначи протеже
Прочетена: 1553 пъти

Бившият служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев, назначен от президента Румен Радев в правителството на Огнян Герджиков, отива на съд за заплаха с уволнение на подчинена, отказала да назначи негово протеже. Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт в съда във вторник, съобщава в днешния си брой в. "24 часа".

 

Заканата била към шефката на агенцията по лекарствата Асена Стоименова на 24 март 2017 г. Месец преди това - на 20 февруари 2017 г. Семерджиев се срещнал със Стоименова в здравното министерство. По време на разговора казал, че иска зам.-шеф да стане бизнесменът Боян Доганов.

 

Шефката на агенцията обаче проверила името на Доганов в Търговския регистър и в „Гугъл". Оттам научила, че той оглавява дружества в сферата на здравеопазването и ще е в конфликт на интереси, ако стане неин заместник. Бизнесменът имал компании за регистрации на лекарства и клинични проучвания.

 

На 24 март Семерджиев й звъннал по телефона и я заплашил с думите: „Мога да ви уволня, мога и да ви направя други неща". Служебният министър настоял до 27 март назначението на Доганов да е факт. Семерджиев е на свобода срещу подписка, уточнява изданието.

 

Пълният текст четете в днешния брой на в. "24 часа".

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития