Новини - България

Увеличават таксите за обучение в МУ - Пловдив и Плевен, в София и Варна - без промяна
Прочетена: 268 пъти
Снимка: Pixabay.com

На днешното си заседание правителството утвърди таксите за кандидатстване и обучение в държавните висши училища за учебната 2018/2019 година. Те са определени въз основа на предложенията на академичните ръководства на висшите училища, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

 

В медицинските университети повишение на таксите има в Пловдив и в Плевен. В пловдивското висше медицинско училище таксите се повишават с 250 лв. в направленията „Медицина“, „Фармация“ и „Стоматология“ – за І курс редовна форма на обучение. В Медицинския университет в Плевен увеличението е от 50 лв. до 100 лв. за различните професионални направления.

 

Без промяна остават таксите в медицинските университети в София и Варна. 

 

При сравнителния анализ на досегашните такси и предложенията на висшите училища за новата учебна година е установено, че в 9 държавни висши училища размерът на таксите за обучение на докторанти се увеличава средно с 13,1% (от 20 лв. до 300 лева). В 24 държавни висши училища, както и в Българската академия на науките (БАН) няма промяна в размера на таксите за обучение на докторантите.

Коментари

март 2023

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития