Новини - България

Увеличават капитала на „БУЛ БИО - НЦЗПБ“
Прочетена: 371 пъти
Снимка: Pixabay.com

Капиталът на „БУЛ БИО - НЦЗПБ“ ЕООД се увеличава, съобщават от правителствената информационна служба. Това става след като Министерският съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. С постановлението се одобряват промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 7 560 000 лв., за увеличаване на капитала на „БУЛ БИО - НЦЗПБ“ ЕООД, гр. София.

 

С решението се дава съгласие за увеличаване на капитала на „БУЛ БИО - НЦЗПБ“ ЕООД, гр. София, с парична вноска в размер на 7 560 000 лв. Увеличаването на капитала ще се извърши чрез записване на нови дялове с номинална стойност 10 (десет) лева всеки един.

 

Със средствата от увеличението ще се финансира изграждане на хладилна инсталация за съхранение на човешка кръвна плазма, необходима за производството на човешки кръвни продукти като Имуновенин-интакт 5% IgG 50g/l инфузионен разтвор и Албумин 20% ББ, които са стратегически продукти за системата на здравеопазването в България.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития