Новини - България

Утре във ВМА ще измерват безплатно кръвна захар
Прочетена: 192 пъти
Снимка: ВМА

Утре, 26.03.2018 г., от 10.00 до 13.00 часа, във фоайето на поликлиниката на Военномедицинска академия (ВМА) специалисти от Клиника по ендокринология и болести на обмяната ще извършват безплатно измерване на кръвна захар.

 

Всеки желаещ да получи консултация, може да го направи без предварително записване, съобщават от лечебното заведение. Това е поредната инициатива на ендокринолозите от ВМА с цел превенция и ранно откриване на социално значимото заболяване.

 

Кампанията на ВМА е насочена към хора, които не предполагат, че имат захарен диабет. Според Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, българите с диабет са над 460 000, а други 200 000 не знаят, че са болни.

 

Ранните стъпки в борбата с диабета могат да бъдат решаващи и да предотвраят развитието на болестта, въпреки че много хора не вярват в промяната на начина на живот като път към доброто здраве, категорична е проф. Ивона Даскалова – ръководител на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната и председател на Българската диабетна асоциация.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития