Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Удължават срока за плащането на тока, отлага се отчитането и на водата
Прочетена: 45 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Срокът за плащане на сметките за ток се удължава и става 20 дни заради извънредното положение в страната във връзка с новия коронавирус COVID-19. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг в Министерския съвет. Tрите електроразпределителни дружества отменят всички планови ремонти по мрежата. Прекъсвания на тока ще има само при евентуални аварии и работата по тяхното отстраняване. Освен това, екипи на ЕРП-тата ще проверяват дали агрегатите за резервно захранване на болниците са в изправност.

 

„Дали сме указания на ВиК операторите да преустановят снемане на показанията на водомерите на битовите абонати с цел намаляване на контактите”, обяви регионалният министър Петя Аврамова и допълни, че мярката ще е в сила до 29 март.

 

 

На ВиК операторите са дадени указания за това потребителите да могат сами да направят отчет на водомерите си и да ги съобщят по телефона или онлайн. Където няма самоотчет, ВиК операторите ще могат да залагат служебни резултати, съобразени с отчетите от предишни периоди.

Коментари

октомври 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития