Новини - България

Удължават служебно срока на протоколите за скъпоструващо лечение
Прочетена: 106 пъти
Снимка: Pixabay.com

Удължава се служебно срокът на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти до 30 април 2021 г., съобщават от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Мярката е вследствие на удължаването на извънредната епидемична обстановка. Предписването, отпускането и отчитането на лекарствени продукти, ще се извършва по следния ред:

  1. До 30.04.2021 г. включително аптеките могат да отпускат лекарствени продукти само по рецептурна книжка, без представяне на рецепта, съобразно последно вписаните в рецептурната книжка данни за отпуснати лекарствени продукти, като здравноосигурените следва да посетят същата аптека, от която са получили лекарствата си предишния път.
  2. Срокът на валидност на протоколите, изтичащи по време на , т.е., в периода от 16.11.2020 г. вкл. до 30.04.2021 г. вкл., е удължен служебно за времето на лужебно удълженият срок на валидност на протоколите, изтичащи по време на се прекратява на 30.04.2021г. и не се удължаваслед тази дата.
  3. Издаването на нови протоколи, както и предписването и отпускането на лекарствени продукти по тях, се извършва по установения в Националния рамков договор (НРД) за медицинските дейности 2020 – 2022 г. ред и индивидуалните договори на търговците на дребно с лекарствени продукти (аптеките).

 

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития