Новини - България

Удължават мерките срещу COVID-19 до 12 април
Прочетена: 86 пъти

Една положителна проба на новия коронавирус COVID-19 е регистрирана в България от снощи до сега. Става въпрос за нов човек от София, който не е контактен на някой от регистрираните заразени до момента у нас. Той е в добро състояние и не е настанен в болница. Това обяви на редовния сутрешен брифинг началникът на Военномедицинска академия (ВМА) и Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Така регистрираните случаи за последните 24 часа стават 23 и общо за страната от появата на вируса у нас стават 243.

 

Мутафчийски даде информация и з състоянието на пациентите в София. В "Пирогов" има четирима интубирани пациенти, като единият е в много тежко състояние. Там има и седем души в добро състояние. Във ВМА двама пациенти продължават една седмица да са на ръба на дихателна недостатъчност. Състоянието им е много колебливо.

 

Той обяви, че щабът ще предложи на министъра на здравеопазването да продължи мерките срещу коронавируса, които изтичат утре, до 12 април в същия обем. Единствено се разширява теренът за посещения - това са за операторите на лицензирани услуги от Българска народна банка - колекторските фирми за събиране на сметки.

 

Освен това щабът ще препоръча на здравния министър да отпадне и поименното изреждане на страните, от които трябва всички пристигащи да бъдат карантинирани и то да бъде за всеки, който пристигне в България от чужбина. Това се отнася и за чужденците, които искат да посетят страната ни. Те трябва да знаят, че 14 дни трябва да бъдат под карантина и да удостоверят къде ще я прекарат.

Коментари

август 2022

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития