Събития -

юни 2017

ПВСЧПСН
   
  
7 юни
Сряда
Училище за персонализирана медицина
Арена ди Сердика Ресиденс Хотел
гр. София
13:00 - 00:00 ч.

На 07.06.2017 г., сряда, от 13:00 часа в „Арена ди Сердика Ресиденс Хотел“, зала „Арена“ в София ще се проведе Училище за персонализирана медицина на тема: “Персонализирана медицина: молекулярна диагностика в онкохематологията – реалност, възможности и предизвикателства”. Организатор е Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД).

 

Целта на събитието е последните постижения и иновации на персонализираната медицина в сферата на хематологията да достигнат до младите специалисти и да повишават тяхната квалификация и мотивация за развитие в това направление. Участниците в училището ще получат познания за основан на доказателствата персонализиран подход в диагностиката и лечението, ще имат възможност за достъп до най-нови данни от клиничната и транслационна наука и ще се запознаят в съкратен срок с иновативни техники и средства за диагностика.

 

Акцент в програмата ще бъдат две лекции, свързани с иновациите: „Приложението на 3D биопринтинг за проучвания на рак и клетъчно-базирани модели“ и „2D/3D ин витро клетъчно-базирани биотестове за ускоряване на персонализираната медицина при терапията на рак“. Тези теми ще бъдат представени за първи път на форум в България.  Презентаторите – проф. Колин МакГъкин и д-р Николас Форраз, заемат ръководни длъжности в CTIBIOTECH и са съответно президент и вице-президент на Научноизследователския институт за клетъчна терапия (Cell Therapy Research Institute), Лион, Франция.

 

Особено важна ще бъде темата за начините за оптимизиране и възможностите да се стандартизират лабороаторните изследвания в онкохематологията. Този аспект ще бъде разгледан от г-н Ралф Верзантвоорт -  мениджър развитие на пазара EMEA; Клинична геномика ЕМЕA, QIAGEN.

 

Проф. д-р Майкъл Росбах - VP Pharma Partnering, Vela Diagnostics, чиито интереси са в сферата на геномиката, биохимията и клетъчната биология, ще изнесе лекця с акцент върху новите стратегии за диагностика на левкемия.

 

Иновативно решение в сферата на диагностиката и персонализираното лечение за пациенти с онкологични заболявания – IBM Watson for Oncology, ще представи Георги Ганев, част от екипа на IBM България.

 

Събитието ще започне с лекция на д-р Велизар Шиваров – лауреат на престижната награда за млад учен „Питагор“, част от екипа на УМБАЛ „Софиямед“, с експертен опит главно в сферата на клиничната имунология и хематологията. Той ще въведе участниците в Училището, представяйки  възприятието на един български лекар за персонализирания подход при миелоидни злокачествени заболявания.