Новини - България

Ученици от гимназията по строителство в Бургас масово дариха кръв
Прочетена: 104 пъти
Снимки: УМБАЛ Бургас

Настоящи и бивши ученици, както и учители са се включили днес в изнесената акция по кръводаряване в Професионалната гимназия по строителство в Бургас, съобщават от УМБАЛ Бургас. Акцията е организирана от ръководството на училището и Отделението по трансфузионна хематология на лечебното заведение. Училището подкрепя проекта на болницата "Това не си го правил" за втора поредна година и популяризира доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред своите бъдещи абитуриенти.

 

Желаещи да станат кръводарители е имало от всички 12-ти класове. Повечето са се оказали подходящи и по медицински критерии. Докато са чакали своите съученици, младите кръводарители живо са се интересували от темата и са задавали въпроси за кръвните групи, съвместимостта, донорството.

 

"Изключително много благодаря на ръководството на гимназията. Това кръводаряване е пример и за по-малките ученици, добре е да се провежда в такава среда, тук децата се чувстват в свои води и не са толкова притеснени. Надявам се, че и други училища ще се включат и ще успеем да организираме още акции", сподели началникът на отделението д-р Тодор Бояджиев.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития