Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - Свят

Учени: Физическата активност пази сърцето
Прочетена: 269 пъти
Снимка: Pixabay.com

Най-доброто средство за поддържане тонуса на сърцето си остават посещенията в спортни зали и постоянните физически натоварвания. Заключенито е на учени от Норвежкия университет за науки и технологии в Тронхайм, съобщава Юрик алърт, цитиран от БТА.

 

Изследването им обхваща медицинските данни на над 4500 пациенти. Така се установило, че  голямата физическа активност и липсата на излишно телесно тегло намаляват 2 пъти риска от инфаркт и други сърдечни увреждания.

 

Специалистите констатирали, че средните социални показатели за хиляди хора са свързани с ниско ниво на физическата активност, което е смятано за една от главните причини за увеличаване на сърдечните пристъпи, инсултите, проблемите при растежа на костите и други здравословни проблеми. Така например, до липса на физическа активност и консумация на нездравословни храни се стига най-често след пенсиониране. Учените отбелязват, че отказът от консумация на бързи закуски, мазни храни и синтетични добавки, като например подсладители, позволява да се намали значително рискът от сърдечни болести.

 

Коментари

юни 2021

ПВСЧПСН
 
    

Събития

Няма събития