Новини - България

Център за деца с аутизъм се нуждае спешно от средства, за да продължи да работи
Прочетена: 371 пъти

Центърът по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм в кв. „Горубляне“ в София се нуждае спешно от финансиране, за да продължи да функционира, съобщиха от Национална пациентска организация (НПО). В тази връзка Фондация „Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение „Тацитус" и Сдружение „Аутизъм днес” стартират дарителската кампания под мотото:

 

„Аз съм аутист - не мога да те стигна. Спри и ми бъди приятел!“

 

Целта е да се продължи развитието и поддържането на високо ниво на професионална помощ за децата с аутизъм, да се внедряват най-добрите световни терапевтични практики, да се повишава постоянно квалификацията на специалистите, работещи с децата. Това е и най-скъпоструващата част от дейността на Центъра, но само така децата ще имат шанса да се включат в социалния живот по максимално естествен и ефективен начин. Нужни са средства и за изготвянето на индивидуални програми, за периодична преоценка на всяко тримесечие, следяща развитието и подобряването на състоянието на всяко дете. Всичко това обаче изисква финансиране, което е непосилно за родителите и затова се покрива с дарителски средства.

 

Дарения могат да се правят на името на: Сдружение „Аутизъм днес” по следната сметка в Райфайзенбанк:

IBAN BG38RZBB91551005533107

BIC:RZBBBGSF

 

За дарения през PayPal: invisible.bulgarian.children@gmail.com или  със SMS с текст на латиница DMS AUTISM на единен дарителски номер 17 777 на цена 1 лв. с ДДС (за абонати на TELENOR, VIVACOM и Mtel) и 1,20 лв. с ДДС за потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператора.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития