Новини - България

Три болници ще поемат спешните пациенти на педиатрията
Прочетена: 136 пъти
Снимка: Pixabay.com

От днес спешният прием на деца на територията на София ще се осигурява от „Пирогов“, Националната кардиологична болница и Александровска болница.  Това съобщиха от Министерството на здравеопазването във връзка с полученото вчера (26.11.2019 г.) във ведомството писмо от директора на Столичната регионална здравна инспекция, с което д-р Данчо Пенчев уведомява министерството, че поради кадрови проблеми СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ преустановява приема на деца, нуждаещи се от интензивно лечение и дихателна реанимация.

 

Считано от днес, 27 ноември, спешният прием на деца, при които е необходимо провеждането на интензивно лечение и дихателна реанимация, се осъществява от лечебните заведения УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, Национална кардиологична болница и УМБАЛ „Александровска“. Директорите на трите болници са декларирали готовност лечебните заведения да поемат детската спешност на територията на София.

 

Информиран е и Центърът за спешна медицинска помощ – София, като транспортът на деца ще се осъществява до лечебните заведения със структури по педиатрия и с необходимото ниво на компетентност, което да гарантира оказването на качествена и навременна медицинска помощ на пациентите.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития