Новини - Свят

Teva с дарение за бежанците на стойност над 11,1 млн. долара
Прочетена: 851 пъти

Фармацветичната компания Teva предостави хуманитарна подкрепа на основни медицински продукти на стойност над 11,1 милиона долара за остри терапии за украински бежанци, съобщават от компанията. Даренията включват над 1,3 милиона опаковки лекарства на стойност над 10,8 милиона долара, повечето от които са направени в партньорство с доверения дългосрочен партньор на компанията Direct Relief. Много от дарените от Teva лекарства са включени в списъка на Световната здравна организация за основни медикаменти и включват антибиотици, терапии за респираторни заболявания и др.

 

Teva също така дари над 25 405 опаковки антибиотици на стойност приблизително 180 000 долара на United Hatzalah, водеща израелска организация с нестопанска цел за спешни случаи и подкрепа, като помощ в бежански лагери и полеви болници на границата с Украйна. Лекарствата са доставени на границата с Украйна миналата седмица и помагат за лечението на хиляди бежанци, избягали от войната.
Освен това компанията си сътрудничи с европейската неправителствена организация „Хора в нужда“, за да осигури около 82 000 опаковки лекарства на стойност приблизително 180 000 долара за украински бебета и деца, които се борят с лоши хигиенни условия в резултат на хуманитарната криза.

Коментари

октомври 2023

ПВСЧПСН
      
     

Събития