Новини - България

Тева - България награди пациентски проекти с дарителската си програма „Заедно за здраве“
Прочетена: 61 пъти
Снимка: Тева - България

Шест от общо 26 проекта на неправителствени и пациентски организации спечелиха конкурса на Тева България „Заедно за здраве“ и бяха отличени на специална церемония, съобщават от компанията. Водещ на церемонията беше поетът и писател Гери Турийска, а наградите връчваха победителите в първото издание през 2022 г.

 

Финансиране за продължаване на дейности по свои настоящи проекти, свързани с помощ към пациенти и техните семейства получиха:

 

Проект „За по-качествен живот с диагноза рак“ на Българска Асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“ с председател Минка Арабаджиева. Целта на проекта е запазване или възстановяване на психологичния и емоционален статус, физическата активност и социалната адаптация на онкоболните и семействата им в община Хасково. 

 

Проект “Арт-терапевтична и когнитивна рекреация за подобряване на ежедневието на лицата с деменция“ на Фондация “Състрадание Алцхаймер България”. Целта на проекта е развиването на арт-терапевтична и когнитивна рекреация за подобряване на ежедневието на лицата с деменция в домовете за пълнолетни лица с деменция в Разград и Казанлък. 

 

Проект "Светулка Карнобат" на Фондация "За доброто". Целта на проекта е цялостно преобразяване на детското отделение на болницата в Карнобат.

 

Проект "СколиХелп" на Фондация "Живот със сколиоза". Целта на проекта е предоставяне на психологическа помощ на деца, възрастни и техните семейства във всички етапи на заболяването. 

 

Проект "Подобряване на качеството на живот и подкрепа за раково болни пациенти" на Сдружение "Интайм Ер Ем". Целта на проекта е подкрепа и образователни кампании на раково болни пациенти в област Смолян. 

 

Проект "Празник на приятелството" на Сдружение „Търговищко дружество за психично здраве”. Целта е подобряване на качеството на живот на хора с увреждания чрез активна подготовка и участие в „Празник на приятелството”. 

 

Дарителската програма на Тева „Заедно за здраве“ се провежда за втори път в България. Тя насърчава инициативи, които влияят положително на живота на пациентите и техните семейства – за по-хуманна среда, за по-добра грижа и здравеопазване. Постъпилите проекти се оценяват от специална комисия, която селектира полуфиналистите. Служителите на компанията  чрез гласуване определят проектите победители. В първото издание бяха подкрепени четири проекта на пациентски организации в България. 

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития