Новини - България

Темата за донорството – част от фестивала на светлините LUNAR
Прочетена: 256 пъти
Снимка: LUNAR

Темата за донорството ще бъде застъпена в първия фестивал на светлините LUNAR, който ще се проведе в София от 6 до 9 май 2022 г. Чрез 3D мапинг ще бъде представен стенописът „Частица от теб може да е нов живот за друг“. Той бе изрисуван през 2020 г. от артиста JahOne и екипа на Фондация Visionary върху 108 кв. метра на калкана на жилищна сграда на кръстовището на улиците „Цар Симеон“ и „Опълченска“ в София. Реализирането му бе в рамките на информационната кампания „Да дариш живот“, която се организира от „Астелас България“, Българското дружество по нефрология (БДН) и в партньорство с Нов български университет (НБУ).

 

В рамките на светлинния фестивал човешката фигура, символизираща донорството, ще заживее нов живот чрез статична проекция „Да дариш светлина“. Тя може да бъде видяна в продължение на четири дни (от 6 до 9 май) от 20:30 ч. до 00:00 часа на сградата на ул. „Московска“ 17.

 

Целта на „Да дариш светлина“ е да повиши информираността на обществото по отношение на трансплантациите и да насочи вниманието към ползите от донорството и осъществяването му в България.

 

Астелас България е партньор на първият в България фестивал на светлините LUNAR.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития