Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - В медиите

"Тази неделя", bTV: За кои депутати ваксините са "експериментална течност", а всъщност са имунизирани?
Прочетена: 219 пъти
Стоп кадър: bTV

Четирима депутати от партия "Възраждне", която на последните парламентарни избори си осигури 13 места в Народното събрание с послания към избирателите срещу ваксините и мерките за ограничаване на пандемията от COVID-19, се оказаха ваксинирани. Това показа репортаж, излъчен в предаването "Тази неделя" на bTV.

 

От медията припомнят, че "Възраждане" последователно говорят срещу "принудителната ваксинация" и против ваксините срещу COVID:

 

„Позицията ни е ясна и категорична: не на тази ваксинация, не на тази ваксина“, каза Костадинов във „Фейсбук“ през март 2021 г.

 

В деня, в който народните представители положиха клетва, "Възраждане" декларира каузата си и от парламентарната трибуна:

 

„Няма да търпим ограничения, маски, дискриминация, принудителна или задължителна ваксинация с експериментални субстанции и ще искаме премахването им възможно най-скоро".

 

В първия работен ден за депутатите от новата година зам.-председателят на парламента Цончо Ганев от "Възраждане" заяви, че въвеждането на зелен сертификат за достъп в Народното събрание има за цел да спре него и колегите му да ходят на работа, припомнят от bTV.

 

Журналистката Мария Цънцарова търси депутатите на „Възраждане“ с въпроса защо от парламентарната трибуна говорят едно, а в живота вършат друго.

 

Оказва се, че секретарят на парламентарната група на "Възраждане" Николай Дренчев е ваксиниран. И след като си е поставил ваксината обаче, той продължава публично да говори срещу ваксините. От проверка на източници на bTV става ясно, че всъщност не само Дренчев, а една трета от депутатите на "Възраждане" не просто имат зелен сертификат, а са ваксинирани. Със зелен сертификат за имунизаация се оказаха и депутатите Иво Русчев, Стоян Таслаков и Даниел Петров.

 

От bTV припомнят още, че Николай Дренчев е плътно до лидера си Костадин Костадинов на брифинг в парламента на 5 януари, в който разясняват, че ваксините не предпазват. В същото време той е ваксиниран, а оказва се и членове на семейството му, за да се предпазят от вируса.

 

От „Възраждане“ писмено потвърждават за медията, че четирима техни народни представители са ваксинирани и имат зелени сертификати. Двама са преболедували, но нямали сертификат и в момента един техен колега е под карантина.

 

Целият репортаж на Мария Цънцарова гледайте на btvnovinite.bg.

Коментари

май 2022

ПВСЧПСН
      
     

Събития

Няма събития