Новини - България

Търсят шеф на „Майчин дом“
Прочетена: 516 пъти

Министерството на здравеопазването обяви конкурс за изпълнителен директор на СБАЛАГ „Майчин дом“, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Той ще се проведе на 29.06.2016 r. от 10.30 часа в Министерството на здравеопазването.

 

Сегашният директор на болницата проф. д-р Виктор Златков е изпратил писмо до министъра на здравеопазването още на 22 април, в което заявява, че не възнамерява да участва в предстоящия конкурс по лични причини.

„Част от мотивите за това изявление са свързани с тезата на ген. майор проф. Николай Петров, че след 5 години участие в управлението на едно лечебно заведение, всеки ръководител трябва да си даде ясна сметка доколко може да бъде полезен на своята институция и ако прецени, да даде възможност на по-млади професионалисти да генерират и реализира нови, по-успешни модели за развитие на лечебното заведение“, се казва в писмото.  

Проф. Златков е шеф на „Майчин дом“ от 2009 г. В уведомлението си до министъра той посочва, че за този период, заедно с екипа си, са реализирали бизнес програма в областта на инфраструктурата, апаратурата, кадрите и информационно-административната сфера.

 

За същия период болницата е увеличила капитала си от 5 730 370 лв. на 7 190 920 лв.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития