Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Стартира проучване за заболеваемостта сред лекарите и работата им в условията на COVID-19
Прочетена: 41 пъти
Снимка: Pixabay.com

Български лекарски съюз (БЛС) стартира национално социологическо проучване сред лекарите, което е първо по рода си от десетилетия. Проучването е анонимно и включва 21 въпроса. То ще бъде направено чрез телефонна анкета, сред 1000 лекари от цялата страна и от всички звена на здравната система, съобщават от съсловната организация.

 

Целта на изследването е да даде обратна връзка за здравните проблемите сред лекарското съсловие, за обезпечеността с лични предпазни средства на медиците и трудностите, които епидемията от COVID-19 предизвика. Лекарите ще бъдат питани и дали са ставали жертва на агресия (вербална или физическа) по време на работа.

 

От БЛС са убедени, че само обективната информация, получена от медиците от страната, ще им даде реалната картина, ще очертае проблемите, поуките, които могат да се извадят и решенията, които трябва да вземат в бъдеще.

 

Националното проучване сред лекарите ще бъде осъществено от социологическа агенция „Тренд“ и е изцяло финансирано от дългогодишните партньори на БЛС - Pfizer България.

Коментари

юли 2022

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития