Новини - България

Стартира кампания „Надежда за дете“
Прочетена: 86 пъти

Болница „Надежда“ стартира информационната кампания „Надежда за дете“, посветена на темата за проблемното забременяване и възможностите за лечение на репродуктивните проблеми. Тя е насочена към всички жени и мъже с репродуктивни проблеми, независимо дали са пациенти на болницата или провеждат лечението си в други лечебни заведения. Кампанията ще  протече в три основни етапа.

 

Първият етап е фокусиран в началните стъпки при диагностиката и лечението на репродуктивните затруднения и възможностите за естествено забременяване след тях. В него ще отговорим на въпросите кога една двойка трябва да се обърне към репродуктивен специалист, задължително ли лечението в специализирана клиника по асистирана репродукция налага инвитро, кои са проблемите и при двамата партньори, които могат да възпрепятстват забременяването и кои са базовите изследвания и манипулации, на които може да разчитате в болница „Надежда“.

 

Вторият етап от кампанията е посветен на темата „Инсеминация“ и „Инвитро“. Тук ще разясним подробно и на достъпен език отделните стъпки при различните асистирани техники, ще отговорим на въпроси, които често тревожат пациентите и за които те нерядко търсят информация от неспециалисти в социалните мрежи. Ще дадем ценни съвети за подготовката и провеждането на отделните процедури, за това какво трябва да се спазва след тях, ще представим алгоритъма на инвитро процедурата и инсеминацията – така както се случват успешно в болница „Надежда“. 

 

Третият етап обхваща теми, свързани с т. нар. сложни случаи в асистираната репродукция. Честите неуспешни имплантации, повтарящите се спонтанни аборти, причините за липсата на успех при инвитро отново ще бъдат във фокуса на нашата инициатива. 

 

Всички тези акценти в кампанията ще бъдат представени онлайн в поредица публикации, подкасти и интервюта с водещи специалисти на МБАЛ „Надежда“ - на сайта и в социалните канали на болницата.

 

За първи път в България, като част от кампанията „Надежда за дете“, екипът ни организира Инвитро училище за пациенти. В него специалистите от сектора по асистирана репродукция на болница „Надежда“ ще отговорят на най-честите въпроси свързани с успешния подход в лечението на репродуктивните проблеми. Сред тях ще са д-р Георги Стаменов, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова, д-р Стела Чапанова.

 

Училището ще стартира през м. юни и ще се провежда на място в  болница „Надежда“ два пъти в месеца. Темите са обособени в два отделни модула: „Инвитро за начинаещи“ -  за двойки, на които тепърва предстои инвитро и „Инвитро за напреднали“ - за двойки, които вече са минавали през процедурата, но са се сблъскали със затруднения и неуспехи.   

 

Училището ще бъде отворено за всички желаещи, които преминават през лечение на репродуктивни проблеми, независимо дали са пациенти на болница „Надежда“ или не. Допълнителна информация за графика и начините на записване ще бъде представена на 1 юни.

 

В световен мащаб приблизително всяка шеста двойка се сблъсква със затруднения в забременяването, като причините за това са различни, засягайки поравно и двата пола. Точното диагностициране и стартирането на лечение възможно най-рано - при акушер – гинеколог, специалист по репродуктивна медицина, е ключов фактор, който би могъл да доведе до по-бързото разрешаване на случаите и да скъси значително времето, необходимо на двойката да постигне бременност.

 

С кампанията „Надежда за дете“ болница „Надежда“ подава ръка на всички двойки, при които поради някаква причина забременяването не се случва. Застава до тях от самото начало с обещанието да ги преведе по пътя към мечтаното дете и да продължи заедно с тях нататък, дори и след положителния тест. Защото с успешното лечение на репродуктивните проблеми и процедурата инвитро, екипът на „Надежда“ не изчерпва грижата към хората, преминали през борбата за бебе. Остава до тях и след това - през внимателното и отговорно проследяване на трудно постигнатите бременности, през раждането и в грижата за новия живот, който познава от самото начало - от няколко клетки надежда.    

Коментари

декември 2023

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития