Новини - България

Спортно-възстановителни центрове работят без лекари
Прочетена: 268 пъти
Снимка: Pixabay.com

През последните 4-5 години у нас се разкриват все повече спортно-възстановителни центрове, които работят без лекари. Това стана ясно по време на дискусиите в рамките на Осмия Национален конгрес по физикалн и рехабилитационна медицина. По думите на д-р Емил Милушев от Университетската болница по неврология и психиатрия „Св. Наум“ в София силно притеснение буди фактът, че тези структури се ръководят от немедицински специалисти.

 

"В не малко случаи се оказва, че хора, които са се доверили на такъв център, получават диагноза и лечение, което е неподходящо за тях. Липсата на подобрение по-късно ги кара да търсят компетентна помощ от специалист в лечебно заведение, а това едва ли е най-доброто решение", категоричен е д-р Милушев.

 

Той изрази недоумение от факта, че спортно-възстановителните центрове не са регистрирани и нямат разрешение за дейност от Регионалните здравни инспекции (РЗИ) и по тази причина не подлежат на контрол и санкции от тях.

 

Проблемът става все по-остър не само в столицата и големите градове, но и в малки населени места, както и в курортите, алармираха и други специалисти по физикална и рехабилитационна медицина.

 

Невена ПОПОВА

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития