Галерия - Фото

Специализираното детско УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ с обновен детски кът
Прочетена: 957 пъти
Снимки: УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ вече е с напълно обновен детски кът и много нови играчки, съобщават от лечебното заведение. Трансформацията му е благодарение на фондация „Ангели за България“, която обединява наши сънародници, живеещи в чужбина.  Настолни игри, влакче, детска кухня, книжки и различни плющени приятели ще помогнат на малките пациенти и техните родители престоят им в детското отделение да е по-забавен.

 

Наскоро отделението е получило от доброволците от Фондация „За Доброто“ и таблети, на които безплатно е качена платформата „Уча.се“, за да могат децата да не изостават в уроците докато са в болницата. Дарението е част от тяхната кампания „Приказка за оздравяване“.

 

Детското УНГ отделение към Клиниката по ушно-носно-гърлени болести на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е уникално по рода си за България.  То е единственото специализирано у нас за лечение на деца с тежки отити, ларингити, усложнения, свързани с трета сливица, вродени аномалии в носната кухина, както и такива с чужди тела в дихателните пътища. Над 500 малчугани от цялата страна преминават през него на година. 

Коментари

март 2023

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития