Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

„Софарма“ придоби молдовски дистрибутор на лекарства
Прочетена: 225 пъти

“Софарма” АД придоби 51% от капитала на молдовския дистрибутор на лекарствени продукти РАП Фарма Интернешънъл след като получи разрешение от Молдовската Комисия за защита на конкуренцията да реализира придобиването, съобщава компанията.

 

Фирма RAP PHARMA INTERNATIONAL (RAP) е създадена през 2004 година, като започва активната си дейност в областта през 2014 г., когато получава лиценз за търговия на едро с лекарствени средства и медицински изделия. Към момента компанията притежава общо 10 аптеки и е най-интензивно развиващата се фирма в Република Молдова. Оборотът на фирмата за 2016-а година е нарастнал с близо 40% до над 3 млн. евро. Фирмата има 79 служители и е един от 7-те търговци на едро в Молдова със собствена аптечна мрежа.

 

Аптечният пазар в Молдова за 2016 г. по данни на Фармексперт се оценява около 100 млн. евро. Към момента компанията е дистрибутор на продуктите на “Софарма” АД, “Медика” АД, “Момина крепост” АД, STADA (Нижфарм Русия), GRINDEX - Прибалтика, POLPHARMA, ЛЕКФАРМ - Беларус, FARMA PRIM - Молдова, FLUMED FARM - Молдова, BALKAN PHARMACEUTICALS – Молдова и др. От 2016 г. РАП Фарма е включена в списъка с фирми, които доставят лекарства въз основа на централизиран търг към държавните болници в Република Молдова.

Коментари

юли 2022

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития