Новини - България

Собствениците на земеделска земя направиха дарения на три болници
Прочетена: 651 пъти
Снимки: БАСЗЗ

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) провежда активна дарителска кампания "Заедно срещу Ковид-19". Членовете на асоциацията дариха на МБАЛ "Света Петка" АД - Видин и МБАЛ "Д-р Иван Селимински“- Сливен лични предпазни средства, дезинфектанти и предпазни облекла, а на Многопрофилната болница за активно лечение в Карнобат е предоставен безвъзмездно 12-канален ЕКГ апарат.

 

„По всичко личи, че сме далеч от овладяването на коронавирусната инфекция. За това с моите колеги продължаваме да подпомагаме болници, лекари и медицински специалисти, които работят на първа линия. Това е най-малкото, което можем да направим за тях. Смятаме, че всеки независимо от сферата си на дейност, може да бъде полезен в тази ситуация. Към това се стремим ние и продължаваме с активната си дарителска кампания“, коментира председателят на асоциацията Стайко Стайков.

 

През април месец БАСЗЗ започна своята дарителска кампания, като подкрепи Българската академия на науките за „Проект за научни разработки, свързани с борбата с Ковид-19 и други инфекциозни заболявания“. В началото на май бяха дарени лични предпазни средства и дезинфектанти на Министерството на земеделието, храните и горите. Помощта бе за служителите на Областните служби по земеделие, които работят активно на терен. БАСЗЗ подпомогна две семейства на починали медици след заразяване с Ковид - 19.

 

Направено бе и дарение на Дома за възрастни хора в село Гара Орешец, където с коронавирус бяха заразени голяма част от обитателите, както и персоналът полагащ грижи за тях. На дома бяха доставени спално бельо и завивки, денатуриран етилов спирт, перилни препарати и препарати за съдове.

 

В началото на миналия месец браншовата организация дари на три болници в страната: МБАЛ "Св. Пантелеймон" – Ямбол, МЦ "Н.И. Пирогов" в София, Клиниката по детска онкология и хематология към УМБАЛ ”Царица Йоанна-ИСУЛ”  – София, както и на Аграрния университет в Пловдив.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития