Новини - България

Смениха директора на НЕЛК
Прочетена: 365 пъти
Снимка: Pixabay.com

Ани Александрова е новият директор на Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК). Тя е назначена със заповед на здравния министър д-р Асен Меджидиев, съобщават от ведомството. 

 

Ани Александрова е завършила право в Нов български университет през 2005 г. Магистър е и по корпоративен контрол и икономически анализи, като квалификационната степен е придобита през 2015 г. във Висшето училище по застраховане и финанси.

 

От април 2020 г. до момента Александрова е била ръководител „Обществени поръчки" в „Информационно обслужване" АД. От м. август 2012 г. до м. август 2019 г. е била директор „Човешки ресурси" и директор „Правна дейност" в „Транспрес" ООД. От м. октомври 2007 г. до м. август 2012 г. е била старши адвокат в адвокатски съдружия, както и адвокат на свободна практика. В този период предмет на професионалната ѝ дейност са били процесуално представителство по търговски, граждански и административни дела, регистрация и пререгистрация на търговски дружества, представителство по трудови дела и т.н. В периода 2006 г. – 2007 г. е била главен юрисконсулт в строително-инвестиционна компания. Владее английски и испански език. 

 

Договорът с досегашния директор на НЕЛК д-р Кънчо Райчев е прекратен, считано от днес, 23 март, по взаимно съгласие.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития