Новини - България

Служби на Великден ще има, но няма да се раздават върбови клонки на Цветница
Прочетена: 133 пъти
Снимки: Министерски съвет

Празнични служби на Великден и Цветница ще има, но няма да се раздават върбови клонки и цветя на Цветница. Това стана на брифинг в Министерски съвет след срещата на министър-председателя Бойко Борисов с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и епархийските митрополити в Синодалната палата, както и от последвалия брифинг в Министерския съвет на премиера и ловчанския митрополит Гавриил.

 

Полетът до Тел Авив и обратно за Благодатния огън няма да се осъществи, а предвидените за него

 

Митрополит Гавриил гарантира, че в църквите ще се спазват всички противоепидемични мерки и посочи, че иконите се дезинфекцират и по празниците ще бъде създадена организация така, че да не е възможно хората да се заразят.

 

Премиерът Бойко Борисов увери, че свещениците ще се стараят по празниците в храмовете да се спазват всички карантинни мерки и ще призовават миряните за дистанция и маски. По думите му много от тях са си осигурили голямо количество маски, за да се раздават безплатно на тези, които няма да имат.

 

"Камбаните ще бият, защото те са ни спасили и от робството. Владиците поеха ангажимент за хигиената", добави министър-председателят.

 

Екипите на МВР ще съдействат за създаването на необходимата организацията пред църквите, така че да се спазва дистанция.

 

Министър-председателят каза, че службите ще бъдат излъчвани по БНТ.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития