Новини - България

Системата за пръстовите отпечатъци блокира за 30 мин.
Прочетена: 1566 пъти

Регистрационната стема за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ, т.нар. пръстов идентификатор, е блокирала в интервала от 07:15 до 08:45 часа днес, съобщиха от Националноосигурителната каса (НЗОК). Проблемът е възникнал поради препълване на дисковото пространство, на което се съхраняват лог файловете на системата. Тези файлове съдържат само служебна информация за всяко обращение към системата. Инцидентът се дължи на рязкото нарастване на обема на съхраняваната в лог файловете системна информация, който за вчерашния ден е надминал 25 GB, уточняват от касата.

 

НЗОК е създала стройна организация, като в районните здравноосигурителни каси от 7 часа сутринта дежурят екипи, готови да реагират на възникнали проблеми. Екипите са информирали своевременно договорните партньори на институцията за възникналия проблем и са разпоредили във времето, в което не работи системата, хоспитализирането и дехоспитализирането на пациентите да се извършва по стария начин, с български лични документи.

 

В момента пръстовият идентификатор работи нормално. Предприети са мерки за автоматично ежедневно архивиране и изчистване на данните от лог файловете за предотвратяването на появата на проблеми от този вид вбъдеще.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития