Медицина на бъдещето -

Sanofi и GSK обединяват усилията си в разработването на ваксина срещу COVID-19
Прочетена: 347 пъти
Снимка: Pixabay.com

Фармацевтичните компании Sanofi и GlaxoSmithKline (GSK) обединяват усилията си в разработването на ваксина срещу коронавируса COVID-19. Те са изразили намерението си да разработят съвместно адаптирана ваксина срещу COVID-19, използвайки иновативни технологии от двете компании, за да помогнат за справяне с продължаващата пандемия, съобщава Globenewswire.com.

 

Sanofi ще допринесе със своя S-протеин COVID-19 антиген, който се основава на рекомбинантна ДНК технология. Тази технология е създала точно генетично съвпадение с протеините, открити на повърхността на вируса, a ДНК последователността, кодираща този антиген, е комбинирана в ДНК на експресионната платформа за бакуловирус, основа на лицензирания рекомбинантен грипен продукт на Sanofi в САЩ.

 

GSK ще допринесе с доказаната си пандемична адювантна технология. Употребата на адювант може да бъде от особено значение в пандемична ситуация, тъй като може да намали необходимото количество ваксина на една доза, позволявайки да се произведат повече дози ваксина и следователно да допринесе за защита на повече хора.

 

Компаниите планират да започнат клинични изпитвания на фаза I през втората половина на 2020 г. и да бъдат готови за употреба до втората половина на 2021 г.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития