Новини - България

С безплатни прегледи за хора с репродуктивни проблеми стартира проектът „Надежда пътува“
Прочетена: 176 пъти

Инициативата „Надежда пътува“ на ин витро център „Надежда Репродуктив - София“ се очаква да стартира на 15 август. Целта на проекта е хора с репродуктивни проблеми от най-засегнатите от демографската криза региони в България да получат безплатен достъп до специалист по асистирана репродукция, за да могат да направят първите стъпки в лечението на своя проблем.

 

Началната спирка на мобилния репродуктивен кабинет на болница „Надежда“ ще бъде гр. Видин.

 

Д-р Димитър Цветков, специалист по репродуктивна медицина от „Надежда репродуктив – София“, ще консултира двойки с проблемно забременяване и такива, с повтарящи се спонтанни аборти от Видин и региона, които до момента не са провеждали лечение. От консултациите ще могат да се възползват и двойки, които вече са стартирали прегледи и процедури, но се нуждаят от допълнително второ мнение на специалист по репродуктивно здраве.

 

Консултациите са безплатни и ще се провеждат в Амбулатория „Медикус“ с адрес: гр. Видин, ул. Шейново №1 от 9:00 до 12:00 ч. на 15, 16 и 17 август.

 

Необходимо е предварително записване на час до 11 август на тел: 0884 260 625 от 9:30 ч до 17:30 ч. Броят на часовете е ограничен.

 

На 18 август (петък) от 17:00 ч. заедно с представители на фондация „Искам бебе“ и фондация „Майки за донорството“ ще се проведе и информационна среща, на която пациенти и съмишленици ще имат възможност да обменят опит, знания и идеи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от най-засегнатия от демографската криза регион в България. Мястото на информационната среща ще бъде уточнено допълнително.

 

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития