Новини - България

Решение: Ведомствените болници с централизирано договаряне на поръчките си
Прочетена: 334 пъти

Ведомствените болници, центровете за спешна медицинска помощ и държавните психиатрични болници вече няма сами да провеждат обществените си поръчки, а ще разчитат на централизиран орган. Това стана факт с приетите от правителството днес промени в постановлението, с което миналата година беше създаден Централен орган за покупки в сектор „Здравеопазване”.

 

С промените се разширява кръгът на централизираното възлагане и Централният орган за покупки в сектора вече ще провежда процедури за сключване на рамкови споразумения и договори за възлагане на обществени поръчки и за ведомствените болници – към Министерския съвет и към министерствата на отбраната, на вътрешните работи, на правосъдието, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и за центровете за спешна медицинска помощ и държавните психиатрични болници.

 

Включването на тези лечебни заведения като възложители по централизираното договаряне ще доведе до икономии на време, на административен и финансов ресурс, но и до намаляване на цените на закупуваните за тях лекарствени продукти, уточняват от правителствената информационна служба.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития