Новини - България

Реорганизират структури в здравно министерство
Прочетена: 241 пъти

Експертна група в Министерството на здравеопазването (МЗ) подготвя промени, свързани с реорганизация на структури във ведомството. Това става ясно от писмен отговор на министър Кирил Ананиев на въпрос на депутата от "БСП за България" д-р Валентина Найденова, свързан с мястото на Изпълнителната агенция „Медицински одит“ (ИАМО) и възможността тя да премина към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

 

В отговора си министър Ананиев информира, че групата работи по няколко теми, свързани с промяна в здравното законодателство, включително и по реорганизиране на някои структури към министерството. Целта е да се постигне по-голяма ефективност в контролната дейност и по-добра финансова дисциплина в сектор „Здравеопазване“ като цяло. Той допълва, че целта на обсъжданите промени е да се постигне желаният ефект в рамките на настоящия бюджет.

 

Обсъжданията на нормативните промени са на работен етап, като в процеса на работа се анализират различни алтернативи.

 

„След финализиране на обсъжданията в експертната група и достигане до конкретни аргументирани решения, ще представим на Вашето внимание визията за законодателни промени, включващи и конкретни структурни промени в системата на здравеопазването“, пояснява министър Ананиев в отговора си към д-р Валентина Найденова.

 

Невена ПОПОВА

Коментари

декември 2022

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития