Новини - България

Промени в състава на Комисията по оценка на здравните технологии
Прочетена: 2104 пъти

Проф. Петко Салчев е новият председател на Комисията за оценка на здравните технологии към Министерството на здравеопазването.

 

Той е назначен със заповед на ресорния служебен министър д-р Илко Семерджиев, издадена вчера, 20.04.2017 г., но ще продължи да изпълнява и ангажиментите си като директор на дирекция "Класификационни системи, стандарти и иновации" в Националния център по обществено здраве и анализи (НЗОК).

 

Проф. Салчев заменя на поста проф. Георги Михайлов, който бе избран за депутат в 44-то Народно събрание с листата на "БСП за България".

 

Заради рокадата, съставът на комисията се попълва от още един член - националният консултант по алергология и астма проф. Тодор Попов. Той ще бъде представител на Министерството на здравеопазването в Комисията по оценка на здравните технологии.

 

Проф. Попов е специалист по клинична алергология и завежда отделение по респираторни алергии в Клиниката по алергология и астма в УМБАЛ "Александровска". Също така е бивш председател на Съюза на научните медицински дружества. Заемал е различни международни позиции: президент на Международната асоциация за астма "Интерасма" (Interasma), бивш вице-президент на Европейската академия по алергология и клинична имунология и член на директорския борд на Световната алергологична асоциация.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития