Новини - България

Прокуратурата се самосезира за закани срещу екип на Спешна помощ
Прочетена: 84 пъти

Софийска районна прокуратура се самосезира от материали в електронните и печатни медии, относно осъществени закани към екип на Бърза помощ, посетил адрес в кв. “Надежда“, гр. София на 21.08.2017 г. Образувана е прокурорска преписка относно наличие на данни за извършено престъпление от общ характер, като извършването на проверката е възложена на служители при Второ районно управление.

 

Вчера излезе информация, че в понеделник в 5:18 ч. сутринта в Центъра за спешна медицинска помощ в София постъпва сигнал за жена в безсъзнание в квартал „Надежда”. Двайсет минути по-късно медиците са на адреса и са посрещнати с нож от близки на пациентката. При инцидента няма пострадали, но уплахата остава.

 

При пристигането на екипа жената е в съзнание и без видими симптоми за проблема, което налага осъществяването на преглед от лекаря на място.

„В цялата тази ситуация между мерене на кръвно, ЕКГ и захари, и установяване на реалното състояние на жената, ние се борихме с агресията на мъжа, който достатъчно напираше и пречеше на работата ни. В следващия момент се дръпнах от него и видях, че на вратата на стаята се появява синът с един много голям нож и добре, че в този момент реагирах, като му казах да спре и да пусне ножа, защото не се знае какво можеше да се случи”, казва парамедикът Валери Темелков пред бТВ.

Заради агресивното поведение на мъжете, се налага спешният екип да потърси помощ от полицията. Според медиците причина за агресията е забавянето на екипа заради грешно подаден адрес от мъжа. Твърдението се потвърждава от записа от обаждането към тел. 112. Въпреки инцидента, жената е закарана с линейката за преглед в болница.

 

Спешните медици разказват, че заплахите с ножове, огнестрелни оръжия и дори мачете са ежедневие при тях.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития