Новини - България

Проф. Николай Габровски става зам.-директор на „Пирогов“
Прочетена: 292 пъти

Неврохиругът проф. Николай Габровски става зам.-директор по лечебните дейности на „Пирогов“. Това става ясно от информация, изпратена до медиите от лечебното заведение, по повод представянето на новия ръководен състав на болницата пред Медицинския й съвет. Досега постът се заемаше от д-р Стоян Сопотенски.

 

В новия Съвет на доректорите влизат: д-р Емил Доросиев - председател, д-р Людмил Джунков - зам.-преседател и членовете - проф. Асен Балтов, адв. Илиян Кършев и Живка Савова.

 

Съветът на директорите е гласувал веднага промени в част от ръководството. С решението проф. Балтов е определен за времено изпълняващ длъжността изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” ЕАД. Заместник-изпълнителен директор по лечебните дейности вече е проф. д-р Николай Габровски, а доц. д-р Олег Чолаков продължава да бъде заместник-изпълнителен директор по учебната дейност. Поста си запазва и досегашният заместник-изпълнителен директор по административната дейност д-р Галина Тодорова, като ръководеното от нея звено е преформулирано на Дирекция „Административна дейност”. Функциите на заместник-директора по икономическата дейност вече са част от Дирекция „Икономическа дейност” и тях поема Атанас Пемов.

 

Двете дъщерни дружества Медицинският център „Пирогов” и „Служба по трудова медицина” ще имат контрольор, който да следи дейността им. 

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития