Събития -

март 2017

ПВСЧПСН
  
  
28 март
Вторник
Проф. Лесли Лобел - изследовател на Ебола и Зика, отново в България
УСБАЛССЗ "Св. Екатерина", аула "Максима"
гр. София, Мединцински университет
16:30 - 17:30 ч.

На 28.03.2017 г., вторник, от 16:30 ч. в Аула "Максима" на УСБАЛССЗ "Св. Екатерина" световно-признатият вирусолог и имунолог от университета Бен Гурион в Израел проф. Лесли Лобел ще изнесе лекция на английски език на тема "Biointelligence: Gaining a lead on infectious disease".

 

Това е второто посещение на д-р Лобел в МУ-София, след като през май 2016 г. той бе гост-лектор на 15-ия Международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари – ICMS. Лекцията се организира от Асоциацията на студентите по медицина в София.

 

Проф. Лобел е роден в Ню Йорк, САЩ, където завършва бакалавърска степен по химия и след това медицина в Columbia Univeristy. Защитава докторска дисертация в областта на вирусологията, отново в същия университет. В момента оглавява лаборатория по имуновирусология в Катедрата по микробиология, имунология и генетика в университета Ben Gurion в Израел.

 

Той е единственият академичен изследовател на вируса Ебола извън САЩ. Известен е и с това, че всяка година работи в Африка – в Уганда, където провежда изследвания на терен заедно със своите колеги от тази централноафриканска държава.