Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Проф. Иван Митев: Няма дискриминация по случая с д-р Радислав Наков
Прочетена: 136 пъти
Снимка: Стоп кадър - Нова телевизия

Ако д-р Радислав Наков подаде жалба, ще бъде назначена нова комисия, която да преразгледа изпитната му работа от конкурса за асистентско място в Катедрата по гастроентерология на Медицински факултет към Медицински университет – София. Това обяви в ефира на Нова телевизия деканът на Медицинския факултет проф. Иван Митев. Припомняме, че вчера д-р Наков обяви чрез Фейсбук профила си, че не е допуснат до асистентското място заради онкохематологичното си заболяване.

 

„Не мога да коментирам, защото не съм част от Катедрата по гастроентерология. Мога да ви кажа какво установих на този етап. В Катедрата по гастроентерология бяха обявени три асистентски конкурса. До конкурса са допуснати четирима кандидати, включително и д-р Наков. Един от тях се е отказал в началото на писмения изпит. Изпитната комисия е оценила писмените работи  и до устен изпит е допуснала само един от тях. Така на обявените три места комисията предлага само един от кандидатите да бъде назначен като асистент”, обясни проф. Митов.

 

На въпрос дали има проявена дискриминация заради здравословното състояние на младия лекар деканът заяви:

 

„Д-р Наков е допуснат до конкурса и не мога да си представя, че има дискриминация по този пункт. Двама души, които са и от състава на клиниката, и на катедрата, са оценени под четири и половина. Това е изискване на правилника, т.е. не само д-р Наков е единственият под четири и половина, а и другият колега. Изпитът се води от комисия и дискриминация от факултета и университета е изключена.“

 

Проф. Митов добави, че за проблема знае от вчера на обяд. На този етап д-р Наков не е подал никаква жалба или искане, за да може да се реагира на сигнала му, но писмените работи са налице. Те са в катедрата и могат да бъдат прегледани отново от каквато комисия факултетското и университетско ръководство назначи, обясни проф. Митев.

Коментари

януари 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития