Новини - България

Проф. д-р Иван Костов бе удостоен с приза „Лекар на годината – София” за 2019 г.
Прочетена: 106 пъти
Снимка: СБАЛАГ "Майчин дом"

Изпълнителният директор на Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов бе удостоен с приза „Лекар на годината – София“ за 2019 г. Наградата бе връчена снощи по време на годишните награди „Лекар на годината“, организирани от Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз.

 

Поради невъзможността си да получи лично наградата си, тъй като бе на специализация в чужбина, проф. д-р Иван Костов отправи кратко видео обръщение, в което подчерта, че този приз е преди всичко за екипа, с който работи. Той изрази своята изненада и благодарността си към Столичната колегия на Българския лекарски съюз за високата оценка.

 

„В нашата професия, сам човек е никой. Благодарение на екипа, ние постигаме успехите си. „Майчин дом“ е болница, в която работят хора с голяма душа и голямо сърце“, сподели той и благодари и на колегите, с които е работил през годините.

 

Проф. д-р Костов подчерта, че им дължи много за опита, който е имал възможността да натрупа в работата си с тях.

 

На церемонията присъства проф. д-р Асен Николов, Началник на Родилна клиника в СБАЛАГ „Майчин дом“, който прие наградата и коментира, че проф. д-р Костов има изключително иновативен поглед в организацията на акушеро-гинекологичната помощ и допълни, че като директор на болницата е обърнал изключително голямо внимание на новите технологии. Последен пример за това е внедряването на роботизираната хирургия в СБАЛАГ „Майчин дом“ с робота Da Vinci.

 

Проф. д-р Иван Костов специализира акушерство и гинекология именно в УАГБ „Майчин дом“ и има редица специализации в чужбина по ендоскопска и роботизирана гинекологична хирургия.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития