Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Проф. Асен Балтов за COVID-19: Следващите 2 седмици ще бъдат критични
Прочетена: 136 пъти

"Сега не е моментът да се седи в градинките, междублоковите пространства, да се пие бира, да се смееме, да се веселим. Следващите 2 седмици ще бъдат критични. Повтарям - критични. Не ходете на църква! Това е моят апел. Църквата е във всеки от нас. Всеки носи в себе си част от вярата. Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас лекарите, защото всички виждате, че лечението на този вирус е изключително трудно. Той не минава като една грипна епидемия за 7-8 дни. Минимум 14 до 28 дена се изчиства организама от вируса."

 

Това каза на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който изрази притеснението на медиците в неговото лечебно заведение от неспазването на мерките срещу коронавируса от страна на много български граждани.

 

"Има огромен потенциал от бъдещи пациенти, благодарение на това, че тези хора стоят по улиците и се разхождат свободно. Това не може да бъде видяно сега, но това ще стане минимум след 10 дни, когато започнат да идват тежките случаи", добави проф. Балтов и призова: "Ние дененощно се борим за живота на хората, но нека и хората да се борят за нашия живот, защото в един момент системата няма да може да поеме всичките нуждаещи се от лечение. Повтарям: бъдете си вкъщи, спазвайте ограниченията, спазвайте дисциплина и не позволявайте тази епидемия да се разрасне."

Коментари

януари 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития