Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Проф. Асен Балтов: Преструктурирането на "Пирогов" няма да засегне кадрите ни, ще се подобрят и условията
Прочетена: 69 пъти

В оздравителния план на Министерството на здравеопазването (МЗ) за "Пирогов" категорично не се предвижда съкръщаване на лекари, специалисти по здравни грижи и санитари, съобщиха от спешната болница. Изпълнителният директор проф. Асен Балтов представи вчера плана пред ръководния състав на "Пирогов". По неговите думи ще бъдат оптимизирани  структурите, включващи сграден фонд.

 

"Ще се търси максимална ефективност спрямо това което имаме като сграден фонд и кадри. Няма да има сътресения и за пациентите ни. Ще се подобрят условията, както за пациентите, така и за медицинските кадри", каза проф. Балтов.

 

По неговите думи настоящите 46 клиники и отделения ще се окрупнят в общо 30. Така 4 хирургични клиники ще се слеят в 1 обща, 4 травматологични клиники ще се реформират в 2 клиники, 5 отделения по урология, ще се обедиянт в 3, но това няма да доведе до съкращения. Той увери, че уникалните детски клиники ще бъдат запазени и развивани.

 

"Правим преструктуриране на клиниките и отделенията, но в никакъв случай няма да си позволим то да засегне ценните ни кадри", обеща директорът на "Пирогов".

 

"Започваме да прилагаме оздравителния план и до 3 години ще успеем да ликвидираме дълговете. Ако консолидираме хората, те ще усетят и финансовата разлика в положителна посока. Освен това сме на финала на преговорите по Колективния трудов договор (КТД).  Ако всичко е нормално, в четвъртък ще подпишем новия КТД", каза проф. Балтов.

 

По-късно на извънреден брифинг за медиите директорът на спешната болница заяви, че в "Пирогов" ще бъдат съкратени 550 незапълнени (кухи) щатни бройки и ще бъдат спестени 1,8 млн.лв. от извънреден труд годишно.

Коментари

май 2022

ПВСЧПСН
      
     

Събития

Няма събития