Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
13 декември
Вторник
„Приказки без край“ създава „Коледна магия“ в СБАЛ по детски болести
СБАЛ по детски болести
гр. София
10:00 - 11:30 ч.

На 13.12.2016 г., вторник, от 10:00 часа в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София ще се проведе акция „Коледна магия“. Тя се организира в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“ и ще се проведе под формата на Коледен празник. Целта на събитието е да се създаде празнично настроение сред болните деца, техните родители, медицинския и немедицинския персонал на лечебното заведение. За постигането й ще бъде създадена специална Коледна атмосфера чрез много украса и Коледни шапки за всички в болницата. Магията ще бъде допълнена от представлението на маговете от Quick Hands Project. За празничното настроение на децата ще се погрижат и актьорът и художествен управител на Парк „Боби и Кели“ Енчо Данаилов – Бате Енчо, придружаван от аниматори на детския център, преобразени като Дядо Коледа, Снежанка и маскотите Боби и Кели. Всички заедно ще закичат и Коледна елха с украса, след което малките пациенти ще получат и подаръчета лично от Дядо Коледа.

 

По време на събитието ще бъде изнесена актуална информация за развитието на аниматорската програма и за отражението й върху емоционалното и здравословно състояние на децата.

 

В официалното откриване ще участват: д-р Мария Екимова – изпълнителен директор на СБАЛДБ, д-р Наталия Минчева – заместник директор на СБАЛДБ и други лекари от лечебното заведение.

 

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

 

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Медийни партньори са бТВ, Нова телевизия и Нет инфо.

 

Научете повече на www.facebook.com/prikazkiBezKray