Новини - България

„Преврат“ за ректорския пост в МУ-София?
Прочетена: 447 пъти

Новоизбраният, но със спорна легитимност, ректор на Медицинския университет - София проф. Виктор Златков, издигнат от Общо събрание на 11 октомври, е нахлул в сградата на университета, разказаха източници на Redmedia. Придружен от още 5-6 души, сред които и бившият главен секретар на МУ-София Алексей Алексеев, проф. Златков е връчил заповед за встъпване в длъжност, според която действащият ректор проф. Вихра Миланова трябва да опразни кабинета си. Със същата заповед се променят също работното й време и възнаграждението й.

 

Скандалното в случая е, че документът носи подписа на председателя на Общото събрание проф. Генчо Начев, който в момента е в чужбина. Redmedia се свърза с него и той потвърди, че се връща в началото на следващата седмица, когато ще може да коментира и казуса.

 

Междувременно онлайн изданието на "24 часа" цитира думите му, че засега забавя подписването на заповедта за назначаване на проф. Златков докато прецени как да постъпи в случая. При това положение не е ясно дали връчената на проф. Миланова заповед не е фалшифицирана. По случая продължават и проверките на просветното ведомство, което все още не е открило бюлетините и протоколите от проведеното на 11 октомври Общо събрание. Срещу провеждането му са подадени и две жалби до административния съд, по които той още не се е произнесъл, което поставя заседанието и взетите на него решения под въпрос. Очаквайте подробности.

 

Слава АНАЧКОВА

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития