Събития -

септември 2023

ПВСЧПСН
    
 
26 септември
Вторник
Пресконференция за важността на профилактичните прегледи
БТА
гр. София
11:00 - 13:00 ч.

На 26.09.2023 г., вторник, от 11:00 часа в пресклуба на БТА (София, бул. „Цариградско шосе“ 49) ще се проведе пресконференция, посветена на важността на редовната профилактика за предотвратяването и ранното откриване на редица заболявания. Организатор на събитието е Фондация "Хъб Фор Хелт“ - организация с нестопанска цел, чиято мисия е осигуряването на равен достъп до съвременни грижи за пациентите и насърчаването на превантивното здравеопазване.

 

По време на събитието ключови експерти в областта на здравеопазването, общопрактикуващи лекари и представители на водещи здравни институции и съсловни организации ще се срещнат, за да споделят идеи, добри практики и иновативни стратегии за преодоляване на предизвикателствата, които възпрепятстват ефективното провеждане на редовните профилактични прегледи. Ще бъдат представени и резултатите от социологическо проучване на тема „За нагласите на българите към годишните профилактични прегледи“. Ще бъде анонсирана и кампанията, инициирана от Фондация „Хъб Фор Хелт“, под надслов „Здравето си ти“, както и безплатна версия на дигиталното решение, насочено към общопрактикуващите лекари и техните пациенти – DocUp.

 

В пресконференцията ще участват:

 

  • Доц. д-р Михаил Околийски, заместник-министър на здравеопазването
  • Д-р Иван Маджаров, председател на УС на Българския лекарски съюз (БЛС)
  • Д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на УС на БЛС и общопрактикуващ лекар
  • Димитър Ганев, социологическа агенция „Тренд“
  • Аркади Шарков, специалист по икономика на здравеопазването, съветник на здравния министър и представител на Експертен клуб по икономика и политика (EКИП)
  • Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM)
  • Николай Гевечанов, Ръководител Бизнес развитие, ЦИЕ в Rakuten Viber
  • Иван Евстатиев, Фондация „Hub For Health”