Събития -

февруари 2020

ПВСЧПСН
     
 
27 февруари
Четвъртък
Пресконференция за старта на информационна кампания „Сърцето помни“
Зала 10, Cinema City, мол „Парадайс“
гр. София
12:00 - 13:00 ч.

На 27.02.2020 г., четвъртък, от 12:00 ч. в зала 10 на  Cinema City в мол „Парадайс“ ще се проведе пресконференция по повод стартирането на информационна кампания „Сърцето помни“. Организатори са Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) и Българското дружество по интервенционална кардиология (БДИК).

 

В пресконференцията ще участват:

-    Доц. д-р Мария Токмакова д.м., председател на ДКБ
-    Доц. д-р Кирил Карамфилов, научен секретар на БДИК
-    Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България

 

По време на събитието ще бъде и официалната премиера на информационния видео клип „Сърцето помни“ в България. Той е отличен с редица международни награди, една от които е Бронзов Лъв на Международния фестивал на креативността в Кан през 2018 г. Клипът е предоставен безвъзмездно за целите на кампанията от „АстраЗенека“. Той е адаптиран на български и е озвучен от актьора Христо Мутафчиев.

 

Кампанията „Сърцето помни“ е насочена към пациентите, преживели миокарден инфаркт, и техните семейства. Според официалната статистика, той е причина за леталния край на 4 700 българи годишно.

 

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по отношение на миокардния инфаркт, последващите рискове пред, които са изправени пациентите и необходимостта да променят начина си на живот. Кампанията цели да засили и  ангажираността и мотивацията на близките на преживелите инфаркт също да обърнат внимание на здравословното си състояние.