Събития -

май 2019

ПВСЧПСН
  
  
7 май
Вторник
Пресконференция за сърдечната недостатъчност
БТА
гр. София
10:00 - 11:00 ч.

На 07.05.2019 г., вторник, от 10:00 ч. в  БТА ще се състои пресконференция на тема: „Сърдечна недостатъчност - какво още можем да направим за нашите пациенти?". Организатор е Дружеството на кардиолозите в България. Поводът е Световната седмица на сърдечната недостатъчност, която Европейското кардиологично дружество отбелязва от 6 до 12 май, и проведеното национално представително проучване за обществените нагласи, свързани със сърдечно-съдовите заболявания и сърдечната недостатъчност в частност.

 

АКЦЕНТИ:
*    Негативното влияние на сърдечната недостатъчност върху общественото здраве и отделния пациент е съизмеримо с това на онкологичните заболявания.
*    Ние като общност все още сме  длъжници на нашите пациенти със сърдечна недостатъчност.
*    Инвестициите в достъп до нови здравни технологии намаляват смъртността, намаляват времето, прекарано в болница и удължават годините живот в запазено здраве, като подобряват не само здравните, но и демографските показатели на нацията.

 

УЧАСТНИЦИ:


*    ПРОФ. Д-Р АРМАН ПОСТАДЖИЯН, дм. Председател на Българската лига по хипертония. Началник кардиологично отделение, УМБАЛ „Св. Анна", гр.София.
*    ЧЛ. КОР. ПРОФ. Д-Р АСЕН ГУДЕВ, ДМН. Президент на Съюза на медицинските специалисти в България. Завеждащ Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ". Ръководител на Клиничен център по спешна медицина, гр. София.
*    ПРОФ. Д-Р ИВО ПЕТРОВ, ДМ. Началник клиника по кардиология и ангиология, УМБАЛ „Сити Клиник", гр. София.
*    ДОЦ. Д-Р МАРИЯ ТОКМАКОВА, дм. Председател на Дружеството на кардиолозите в България. Началник отделение по кардиология в УМБАЛ „Св. Георги", гр. Пловдив.
*    ПРОФ. Д-Р ПЛАМЕН ГАЦОВ, дм. Началник кардиологична клиника, II-ра МБАЛ, гр. София.