Събития -

май 2024

ПВСЧПСН
  
  
16 май
Четвъртък
Пресконференция „В сърцето на сърдечната недостатъчност“
Society - Dance & Event Hub
гр. София
12:00 - 13:00 ч.

На 16.05.2024 г., четвъртък, от 12:00 ч. в Society - Dance & Event Hub (на бул. Драган Цанков №23, до Green Deli кафе, в близост до метро станция Жолио Кюри) ще се проведе пресконференция на тема: „В сърцето на сърдечната недостатъчност“, която се организира от АстраЗенека България.

 

Лектор ще бъде проф. Иван Груев, специалист по кардиология и вътрешни болести, заместник-директор по медицинската дейност на Националната многопрофилна транспортна болница ”Цар Борис ІІІ”. Проф. Груев ще Ви предостави информация за сърдечната недостатъчност – кои хора са изложени на риск от развитие на заболяването, как да разпознаете симптомите на време и какви мерки за профилактика да предприемете. 

 

Ще имате възможност да „влезете в обувките“ на пациент със сърдечна недостатъчност чрез интересен експеримент. 

 

Приблизително 64 млн. души в световен мащаб страдат от сърдечна недостатъчност. Това заболяване е толкова животозастрашаващо, колкото някои от най-честите видове рак, като рак на гърдата или рак на простатата. Данните сочат, че около 50% от пациентите ще загубят живота си 5 години след получаване на диагнозата, което прави болестта социално значима. Сърдечната недостатъчност се разпознава трудно, тъй като понякога симптомите наподобяват други състояния или се отдават на естествените промени при остаряване.